Klubben har flera olika banor för olika bilar och modeller. Nedan ser ni info om våra banor. Vi får ofta frågor om vilka typer av bilar som man kan köra med på våra banor. Finns inget enkelt svar på denna fråga men som generell regel gäller att man skall köra med de bilar som man normalt tävlar med på den berörda banan. Man ska inte köra runt med buggybilar på trackbanan av den enkla anledningen att man drar upp onödigt med material på banan. Finns ingen som tävlar i buggy som kommer på tanken att köra med buggybilar på t.ex. trackbanan utom i något undantagsfall där man har något problem eller testar något.

Om du av någon anledning måste köra på en bana med ett bil som avviker på något sätt från ovanstående så gäller det att vara försiktig. En largeScale bil skulle kunna skotta sönder offroad banan på relativt kort tid och det är naturligtvis inte okej att göra det, på samma sätt så det inte okej att fara runt med en buggybil på trackbanan och släpa runt gräs och jord från områdena runt banan bara för att det går. En trackbil fastnar oftas i gräset så då går man fram till bilen och åtgärdar eventuella materialrester innan man släpper ner bilen på banan igen. Allt handlar om sunt förnuft och det är inga andra än vi medlemmar som tar hand om och sköter banorna. Vi vill inte förbjuda något men tänk till innan du gör något och se till så att du alltid återställer eventuella skador.

Trackfee betalar du på plats (cash eller kort) alternativt via Swish till nr: 123 299 29 56. Ange då namn och datum.

1:8 banan (Nitro och El)

1/8or är den klass som har flest aktiva utövare på sina tävlingar, startfälten brukar vara upp emot 80 personer.

Banan är öppen under utomhussäsongen, MHF Skarpnäck brukar arrangera flera tävlingar under säsongen, dom senaste åren har detta varit deltävlingar i Sverige Cupen, Mittsvenska Cupen. Sista racet på hösten brukar vara ett lagrace där lag med 4-5 förare ställer upp och tävlar fyra timmar i streck, en lättsam och uppskattad tävlingsform.

 

1:8 banan

1:10 banan (Offroad för El-bilar)

Vår eloffroadbana är gjord med ‘astroturf’, konstgräs som används på fotbollsplaner och liknande, banan ger ett väldigt bra grepp samt minskar underhållet.

Kolla in detta filmklipp för en bättre överblick av banan!

Green Hill

 

Här kör vi med EL bilar från skala 1:10 och mindre!

EL offroad är en bra inkörsport till radiostyrd bilsport, bilarna är relativt billiga och man får ett nytt komplett system i skala 1:10 från cirka 3000:-

2WD och 4WD buggy är dominerande men Short Course och skala 1:16 (1:14- 1:18) har ökat kraftigt under de senaste åren!

Här njuter man av radiostyrd bilsport med fågelkvitter i bakgrunden. Det har hänt en hel del under de senaste åren på RC bilar med el system. Inträdet med borstlösa motorer och tillhörande fartreglage gör att man normalt inte har problem med värme längre utan man kan köra tills man tröttnar! Även batterierna som numer är av Litiumtyp har också varit ett stort lyft för El bilarna. Att köra 15-20 minuter på en laddning är vardagsmat. Med 3 batterier samt två laddare kan man köra non-stop tills föraren kroknar eller att man misslyckas och lyckas köra sönder bilen.

Att bilen går sönder är naturligtvis en omständighet som inträffar då och då men EL offroad på vår astroturfbana är skonsam för plånboken och så länge man tänker på vad man gör så håller prylarna riktigt bra!

 

1/10 inomhusbana (Elbilar)

 

 Trackbanan

 En av Sveriges finaste asfaltsbanor hittar ni på vår klubb! Med nylaggd asfalt och uppfräschade detaljer kring banan är den nu bättre än någonsin!